Sådan finder du det bedste lån til dine behov

Det kan være grænseoverskridende for mange at låne penge. Det føles usikkert, uansvarligt og ikke særlig rationelt. Sandheden er dog, at de færreste kommer igennem livet uden at låne penge på et eller andet tidspunkt. Derfor skal du heller ikke være bange eller usikker ved at låne penge, men du skal naturligvis tænke dig om og finde det lån, der er bedst til dine behov. Det vil vi hjælpe dig med i denne guide. Læs med herunder og få en gennemgang af, hvordan du finder den bedste løsning.

Forskellige typer af lån

Før du tager et lån, skal du vide, at der findes flere forskellige typer af lån. Som med alle andre ting har de alle deres fordele og ulemper. Dem vil nu gennemgå med dig. Overordnet set kan man skære lånetyperne ned til følgende:

  • Banklån
  • SU-lån
  • Kviklån
  • Forbrugslån

Et banklån er et lån, der er karakteriseret ved, at du låner af banken. Banken vil gennemgå din økonomi og finde ud af, hvor kreditværdig du er. Ligeledes vil banken, såfremt det er din egen bank, tjekke om du har et fornuftigt forbrug. Alt i alt for at kunne vurdere, om du kan betale tilbage. Et banklån har ikke så høj en rente, men hvis du f.eks. er registreret i RKI, vil det være meget svært at få et banklån.

SU-lånet er kendetegnet ved, at du låner en ekstra sum penge, mens du er på SU. SU-lånet bruges af mange studerende til at supplere den normale SU og kan være en nødvendighed for nogle og en valgmulighed for andre. SU-lånet har en ekstremt lav rente, og du skal først starte tilbagebetalingen, når du er færdig med at studere. Derfor er dette også et populært valg. Til gengæld kan du kun tage et SU-lån, hvis du er SU-berettiget.

Og så er der kviklånet. Det hedder ‘kvik’, fordi det er et nemt, hurtigt lån, hvor ansøgningsprocessen er meget kort, og pengene er hos dig meget hurtigt. Kviklån kan bruges til at dække ekstra eller uforudsete udgifter med og er oftest mindre beløb. Fordelen er, at du har pengene hurtigt, og du kan låne, selvom du er i RKI.

Et forbrugslån er et lån til et forbrug (som ikke er en bolig, bil eller båd, da de har sine egne lån). Derfor vil banken ikke blande sig i, hvad du skal bruge pengene til. Omvendt har banken heller ingen sikkerhed i det, du bruger pengene til, og det giver en høj rente. Hvis du vil købe en bolig eller bil, bør du overveje et specifikt bolig- eller billån.

Find den billigste og bedste løsning

Nu kender du lidt til forskellige typer af lån og ved måske, hvilken type lån du har brug for. Det kan hjælpe dig en stor del af vejen og vil spare dig for mange penge i længden. Nu skal du finde den bedste løsning inden for dit valg af lånetype. Her spiller tilbagebetalingsperioden, ÅOP og rente selvfølgelig ind. Heldigvis findes der hjemmesider, der hjælper dig med at sammenligne lån, når du skal låne penge. Dermed kan du vælge den løsning, der passer bedst til dig, og tage det mest fordelagtige lån. Her kan du både indtaste det ønskede beløb, tilbagebetalingsperiode samt se rente, ÅOP og månedlig tilbagebetaling.

Vi håber, at du nu er bedre rustet til at finde den bedste type lån til dine krav samt kan finde et tilbud, der matcher dine behov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *