Sådan kommer du af RKI – Og derfor er du havnet der

Hvis vi starter med hvordan man egentlig ender i RKI. Så handler det om, at man på et tidspunkt har haft en kreditor som ikke har fået sine penge. Beløbets størrelse er faktisk ikke så afgørende her, det mindste man kan blive registreret for i RKI er dog 200 kroner.

Når man først er kommer i RKI så er den nemme og bedste vej ud, at betale sin gæld. Så bliver man automatisk slettet fra det kedelige register. Det er dog ikke altid muligt at indfri hele sin gæld på engang, og her kan det hjælpe at indgå afdragsaftaler med kreditor.

Når man bliver registreret i RKI, så modtager man et brev fra RKI som fortæller at man er registreret, og for hvad. Hvis man er lidt kvik her, så gør man med det samme indsigelse overfor denne registrering. Ikke fordi man ikke ønsker at være registreret, men fordi kreditor skal bevise at man har gæld til dem. Derfor kan man relativt simpelt kommer ud af registreret ved ikke at vedkende sig gælden og derfor bede om at blive slettet derfra.

Herfra skal kreditor så bevise at du rent faktisk skylder dem penge, det kan fx gøres ved at du tidligere har forsøgt at indgå en afdragsordning med dem, herigennem vedkender du dig nemlig gælden.

Hvis man er meget tålmodig, så kan man også vente 5år, så bliver registreringen nemlig slettet fra RKI igen, det betyder dog ikke at gælden forsvinder. Det er dog de færreste der har hverken tid eller penge til at vente så længe. Er man optaget i RKI, så betyder det nemlig oftest, at man er presset økonomisk, og det er helt sikkert også derfor man er på udkig efter et nyt lån trods RKI.

Når du er ude af RKI har du langt bedre mulighed for at opnå et lån på gode vilkår, hvilket bidrager til din økonomiske situation.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *